Joaquin Miller Residence, San Jose - New Rebuilt Building

The Program: The existing house has a U-shaped layout, creating lots of hallways and wasted spaces. The program requires an extra bedroom suite, and a more efficient circulation and a new master bedroom suite, and also to RESIDENTIAL the existing blank front facade.

The Solution: We demolished the entire house excepted the garage, and provided a contemporary ranch style house with a clean and modern front porch and large bay window. The floor plan design eliminated unusable hallway and turned it into an open study area. The kitchen, dining room and family room are combined into an open space, which is welcomed for modern living style.

Area: 2,700 SQ FT | Budget: High

New kitchen is provided is a vaulted ceiling, makeing the "grage space" more open.